Miercuri, 3 septembrie, va avea loc la Bruxelles un atelier organizat de comisia pentru drepturile femeii despre noua strategie pentru egalitatea de gen. Experți în domeniu din mai multe țări europene vor face recomandări pentru ameliorarea situației femeilor. Urmăriți atelierul în direct pe site-ul nostru!

Cu participarea unor experți din Regatul Unit, Italia, Polonia, Elveția și Belgia, atelierul va face analiza situației actuale și va oferi recomandări pentru acțiuni ce trebuie întreprinse de Comisia Europeană și alți actori UE înainte de 2020.

Participanții vor aborda independența economică a femeilor, concediul de maternitate, locul femeilor în economie și politică, eliminarea violenței împotriva femeilor și egalitatea de gen în relațiile externe și dezvoltare.

Egalitatea dintre femei și bărbați reprezintă una din valorile principale ale Uniunii Europene, fiind un punct important de acțiune pentru Parlamentul European. Acesta a adoptat numeroase rapoarte de susținere a femeilor, pentru consolidarea echilibrului de gen în rândul administratorilor neexecutivi, pentru combaterea violenței împotriva femeilor și pentru încurajarea statelor membre și a partidelor politice în susținerea candidatelor la alegerile europene.

În reuniunea Consiliului European din 30 august, președintele Parlamentului European, Martin Schulz, a cerut un echilibru de gen în noua Comisie, spunând că „o Comisie care nu are echilibru în materie de gen – cum pare să fie cazul în acest moment – riscă să nu fie aprobată de Parlamentul European”.

Urmăriți atelierul în direct, făcând clic pe legătura din dreapta paginii. http://www.europarl.europa.eu/committees/ro/femm/home.html