COMUNICAT DE PRESĂ

151910

9 aprilie 2015, București

Elevii din Ilfov, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt și Vâlcea
și din municipiul București învață să devină antreprenori

Colegiul Tehnic "Iuliu Maniu", beneficiar al proiectului POSDRU/175/2.1/S/151910, „Program de asistență antreprenorială pentru elevi", cu sprijinul partenerilor săi (Colegiul Tehnic "Nicolae Bălcescu" din Balș, județul Olt, Asociația pentru Integrare Europeană și Dezvoltare Durabilă INTEGRA și Asociația pentru Dezvoltare Europeană și Rețele Asociative – ADERA), a marcat startul proiectului printr-o conferință de lansare.

La eveniment au fost prezenți 103 invitați, printre care elevi de liceu, cadre didactice, antreprenori de succes, reprezentanți ai unor instituții publice și companii.

Experții echipei de implementare au oferit participanților informații despre proiect, despre obiectivele sale și despre programul de finanțare al acestuia, dar și despre firmele de exercițiu și modul de funcționare al acestora.

Timp de 10 luni, în perioada de derulare a proiectului, viitorii antreprenori, elevi de liceu din județele Ilfov, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt și Vâlcea și din municipiul București, vor avea oportunitatea să afle cum se conduce o afacere de succes, cum se poate evita un eșec antreprenorial, cum se pot preveni problemele care pun în pericol o firmă, ce înseamnă o firmă de exercițiu și multe alte aspecte legate de modul de administrare al unei inițiative antreprenoriale. În cadrul firmelor de exercițiu, elevii vor primi răspuns la toate întrebările legate de inițiativele lor antreprenoriale și vor învăța pas cu pas cum se administrează o firmă datorită unui schimb de experiență cu firme reale de succes implicate în proiect, care vor îndeplini rolul de firme-mamă.
/////////
Scopul proiectului este acela de a-i sprijini pe tinerii aflați acum în ani terminali de studiu să-și continue studiile sau să se integreze mai ușor pe piața muncii.

Proiectul „Program de asistență antreprenorială pentru elevi" este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritară 2, Domeniul major de intervenţie 2.1.

Comunicat de presa in format pdf.

Informații despre proiectele europene puteți găsi accesând site-ul www.fonduri-ue.ro.

PERSOANA DE CONTACT: Gaspar Florentina, manager proiect
e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., tel.: 0722613648